Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Učilište za obrazovanje odraslih „DMD Naturalis“ iz Zagreba organizira izobrazbu o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida za OPG-ove i druge poljoprivrednike.

Izobrazba će se održati u Domu kulture u Gradcu u subotu, 06. ožujka s početkom u 15.00 sati.

Predbilježbe i informacije o tečaju mogu se dobiti na broj 098 244 377 (predavač mr. sc. Željko Bjeliš).

Riječ je o dopunskoj izobrazbi za korisnike koji su sudjelovali na tečaju 2016. godine, a kojima iskaznica profesionalnog korisnika ističe ovih dana.
Poljoprivrednici koji do sada nisu posjedovali iskaznicu profesionalnog korisnika mogu se također predbilježiti za odgovarajuću izobrazbu na gore navedeni broj mobitela.

Naime, sukladno Zakonu o održivoj upotrebi pesticida (NN 14/14 i 115/18), te Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12), svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici moraju redovito obnavljati stečeno znanje dopunskom izobrazbom najkasnije u roku od 5 godina nakon stjecanja osnovne izobrazbe, kako bi mogli nastaviti koristiti pesticide u okviru obavljanja svojih aktivnosti.

Trgovačko društvo DMD Naturalis d.o.o. ovlašteno je provoditi izobrazbu za: 1. MODUL ZA PROFESIONALNE KORISNIKE (osnovni i dopunski):
- OPG i drugi poljoprivrednici; potkategorije: ratarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, povrćarstvo, ukrasno bilje i maslinarstvo;
- tvrtke koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (d.d., d.o.o., zadruge); potkategorije: ratarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, povrćarstvo, ukrasno bilje i maslinarstvo;
- pravne i fizičke osobe koje održavaju javne površine (parkovi, okućnice, sportski tereni, ceste, pruge i druge javne površine); potkategorije: komunalne tvrtke i druge pravne i fizičke osobe.

U slučaju većeg interesa, a zbog propisanih epidemioloških mjera, izobrazba će se održati u više odvojenih skupina.

Foto: Radio Drniš