Background

16. sjednica Općinskog vijeća

Objavljeno: 27/06/2011

  • Novosti
  • 16. sjednica Općinskog vijeća
16-sjednica-opcinskog-vijeca

16. sjednica Općinskog vijeća održana je u petak, 24. lipnja i imala je na dnevnom redu samo tri točke. Vijeće je kao središnju točku dnevnog reda donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o izradi Izmjena i dopuna PPUO Ružić. Naime, nakon provedene Javne rasprave i izrade Nacrta konačnog prijedloga Izmjena i dopuna PPUO Ružić, Županijski ured za prostorno planiranje Šibensko-kninske županije dao je niz primjedbi, a ključna je bila da se u Odluci o izradi  Izmjena i dopuna PPUO ne spominje namjera proširenja građevinskih područja, dok je u realizaciji Plana došlo do znatnog povećanja. Stoga je bilo potrebno nadopuniti Odluku, a shodno zakonskim rokovima bit će ponovljena i Javna rasprava, nakon čega će novi Nacrt konačnog prijedloga biti upućen nadležnim ministarstvima i drugim  tijelima.

Vijeće je pod drugom točkom dnevnog reda raspravljalo o namjeni objekata na Banovači u Otavicama, nekadašnjoj osnovnoj školi i antimalaričnoj stanici koje već dva desetljeća stoje devastirane. Budući da će se od Ministarstva kulture RH tražiti skrbništvo nad tim objektima, bilo je potrebno odrediti njihovu buduću namjenu. Nakon duže konstruktivne rasprave Vijeće je donijelo Zaključak da se zgrada škole u budućnosti koristi kao multifunkcionalni kulturno-informativni centar u kojem bi bili smješteni različiti sadržaji poput kiparske komune-radionice, izložbenog prostora, prostora za braniteljske udruge i slično, dok bi zgrada antimalarične stanice trebala biti uređena kao poljoprivredni inkubator, budući da se sve više žitelja naše općine okreće poljoprivredi i srodnim djelatnostima.

Načelnik Sučić izvijestio je vijećnike  da će u ponedjeljak, 27. lipnja u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, zajedno sa predstavnicima grada Drniša i općine Unešić potpisati ugovor o uključivanju u program međugeneracijske solidarnosti kojim će u suradnji sa Ministarstvom biti zaposlen jedan do dva djelatnika sa područja općine Ružić na skrbi za 25 korisnika predmetnog programa sa područja naše općine. Program u pretežitom dijelu financira Ministarstvo, dok općine kao partneri pružaju logističku potporu.

Vijeće je odlučilo i da se raspiše natječaj za zapošljavanje jednog pripravnika-stažista na godinu dana kao mjera stručnog osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa koja se provodi u okviru nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinuVlade Republike Hrvatske.

Naposljetku je raspravljano i o planiranim kulturnim događanjima tijekom ljeta, a posebice o programu Dani Petrova polja u okviru kojeg je predviđen i koncert duhovne glazbe Meštroviću u čast na kojem bi, uz brojne soliste i komorni orkestar HNK, nastupio i tenor Hrid Matić koji već niz godina daje značajan poticaj kulturnom životu općine. Vijećnici su načelno prihvatili ponuđenu shemu, uz primjedbu da je potrebno pronaći partnere i sponzore jer općina sama sa predviđenim sredstvima nije u stanju isfinancirati cijelu poduhvat.

Komentari

Napišite komentar!

Polja označena sa * su obavezna. Vaš e-mail se neće objaviti.