Background

Blagoslov barjaka i prostorija

Objavljeno: 22/02/2011

  • Novosti
  • Blagoslov barjaka i prostorija
blagoslov-barjaka-i-prostorija

Protekli vikend bio je za KUD Sveti Ilija Kljaci, kao i cijelu župu svetoga Ilije proroka, a na neki način i cijelu našu općinu, vrlo sadržajan i posebno svečan. U subotu uvečer župnik župe sv. Ilije proroka fra Ilija Mikulić svečano je blagoslovio prostorije prepune osnovne škole Kljaci, koju su članovi KUD-a i njihovi prijatelji prethodno uredili i prilagodili. Školu će, ako to nadležne županijske službe dopuste, KUD ubuduće koristiti za probe i druge društvene sadržaje.
U nedjelju je crkva svetog Ilije bila prepuna i pretijesna da primi sve one koji su željeli pristvovati svečanosti blagoslova prekrasno izvedenoga barjaka KUD-a Sveti Ilija Kljaci. Nakon Svete Mise i blagoslova fra Ilija je KUD-u poželio mnogo uspjeha i Božjeg blagoslova, istaknuvši između ostaloga i važnu ulogu Etno udruge Petrovo polje i njezinog predsjednika Ive Žeravice koji je pokrenuo cijeli niz aktivnosti i dijelom je zaslužan i za osnivanje ovoga KUD-a.
Potom se se nazočni uputili na plato ispred crkve gdje je KUD izveo svoj prvi folklorni nastup. U nazočnosti više stotina ljudi Kljačani su praćeni zvukom dipala i gusala,  zapjevali i zaplesali svoje prvo kolo. Prekrasan gotovo proljetni dan i raspoloženi pjevači i plesači učinili su da je program i prigodni domijenak potrajao dobrih dva sata, pa su mnogi zacijelo zakasnili na svoj nedjeljni objed. No, zasigurno nisu požalili.

Galerija fotografija

blagoslov-barjaka-i-prostorijablagoslov-barjaka-i-prostorijablagoslov-barjaka-i-prostorija
blagoslov-barjaka-i-prostorijablagoslov-barjaka-i-prostorijablagoslov-barjaka-i-prostorija

Komentari

Napišite komentar!

Polja označena sa * su obavezna. Vaš e-mail se neće objaviti.

Buco24/02/2011

NIGDI LIPŠE NIGDI NAJMILIJE KO U KLJACIMA KOD SV.ILIJE