Background

Dvadeseta obljetnica pogibije Tonija Meštrovića

Objavljeno: 10/12/2011

  • Novosti
  • Dvadeseta obljetnica pogibije Tonija Meštrovića
dvadeseta-obljetnica-pogibije-tonija-mestrovi

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu pogibije, te na posljednjem počivalištu kod crkve sv. Marije u Gradcu, obilježena je dvadeseta obljetnica pogibije hrvatskog heroja Ante Tonija Meštrovića, jednog od prvih poginulih vitezova Domovinskog rata sa našeg područja.

Toni je uistinu herojski darovao život za Domovinu u sukobu sa nadmoćnom oklopno-mehanizairanom postrojbom četnika i tzv. JNA u selu Ključu na Miljevačkom platou 7. prosinca 1991. godine.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća u župnoj crkvi Svete Marije u Gradcu svetu Misu za Tonija služio je župnik fra Petar Pletikosa.

Inače, uz majku Katu, rodbinu, prijatelje i suborce osobitu počast Toniju odao je i Braniteljski portal koji je cijeli događaj popratio vrlo značajnim prilogom u kojem je, između ostaloga, istaknuo i sklandalozan postupak Ministarstva branitelja i Vlade RH prema majci ovoga heroja Domovinskog rata.

Opsežniju foto galeriju i video prilog kolega sa Braniteljskog portala možete pogledati ovdje.

Foto: Braniteljski portal

Galerija fotografija

dvadeseta-obljetnica-pogibije-tonija-mestrovidvadeseta-obljetnica-pogibije-tonija-mestrovidvadeseta-obljetnica-pogibije-tonija-mestrovi
dvadeseta-obljetnica-pogibije-tonija-mestrovidvadeseta-obljetnica-pogibije-tonija-mestrovidvadeseta-obljetnica-pogibije-tonija-mestrovi

Komentari

Napišite komentar!

Polja označena sa * su obavezna. Vaš e-mail se neće objaviti.