Background

Obljetnica oslobađanja Miljevaca

Objavljeno: 23/06/2011

  • Novosti
  • Obljetnica oslobađanja Miljevaca
obljetnica-oslobadanja-miljevaca

Nizom događanja kojima je vrhunac bio 21. lipnja svečano je obilježena 19. obljetnica oslobađanja Miljevačkih sela od srbo-četničkih okupatora. Središnje obilježavanje bilo je kod crkve Imena Isusova u Drinovcima gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelja te služena koncelebrirana sveta Misa. U ime Općine Ružić vijenac su položili i svijeće zapalili načelnik Josip Sučić, donačelnik Dalibor Durdov, vijećnik Općinskog vijeća Josip Cigić i Ante Reljanović.

Izaslanstvo Općine Ružić obišlo je i mjesta pogibije dvojice hrvatskih branitelja sa područja naše općine: Ante-Tonija Meštrovića koji je život izgubio u Ključu 7. prosinca 1991. i Mate Puće koji je poginuo u akciji oslobađanja Miljevaca 21. lipnja 1992. Molitvom i paljenjem svijeća izaslanstvo općine odalo je priznanje njihovoj nemjerljivoj žrtvi za slobodu Domovine.

Na tradicionalnom malonogometnom truniru Miljevci 2011. sudjelovala je i ekipa branitelja Općine Ružić.

Ekipa Općine Ružić, pod vodstvom Ante Reljanovića Badže, u sastavu: Borislav Strunje, Marko Strunje, Josip Sučić, Ivan Elez, Ante Meštrović, Josip Cigić, Drago Kaurinović, Josip Meštrović, Damir Đerek, Josip Elez, Damir Blažević i Josip Strunje osvojila treće mjesto. U polufinalu je izgubila od Unešića rezultatom 1:0, dok je u borbi za treće mjesto savladala ekipu Badnja rezultatom 2:0. Turnir je osvojla HVIDR-a Šibenik koja je u finalu savladala ekipu Unešića.

Galerija fotografija

obljetnica-oslobadanja-miljevacaobljetnica-oslobadanja-miljevacaobljetnica-oslobadanja-miljevaca
obljetnica-oslobadanja-miljevacaobljetnica-oslobadanja-miljevacaobljetnica-oslobadanja-miljevaca

Komentari

Napišite komentar!

Polja označena sa * su obavezna. Vaš e-mail se neće objaviti.