Background

Postignut načelan dogovor oko javne autobusne linije

Objavljeno: 01/08/2019

  • Novosti
  • Postignut načelan dogovor oko javne autobusne linije
postignut-nacelan-dogovor-oko-javne-autobusne

Danas je na sastanku u prostorijama JKP Promet Split na kojem su sudjelovali gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, načelnik i zamjenik načelnika Općine Ružić Ante Pijuk i Dalibor Durdov te predsjednik uprave Prometa Miroslav Delić postignut načelan dogovor o nastavku pružanja usluge javnog linijskog prijevoza na relaciji Split-Drniš-Split.

Sukladno ranijim najavama, a uz smanjenje broja dnevnih polazaka na po 6 u svakom pravcu radnim danom, odnosno na po tri polaska u svakom pravcu vikendom i praznikom, Promet je svoja potraživanja sveo na okvirnih 150.000 kuna godišnje od Grada Drniša i 250.000 kuna godišnje od Općine Ružić.

Uspoređujući neobvezujuće ponude privatnih prijevoznika s novim potraživanjem Prometa, a uzimajući u obzir i tehničke sposobnosti ponuditelja i dugoročnu održivost svakog pojedinog modela, predstavnici lokalne samouprave zaključili su kako je po Grad Drniš i Općinu Ružić najpovoljnija ponuda Prometa te će predstavničkim tijelima Grada i Općine predložiti potpisivanje ugovora o sufinanciranju linije sa splitskim javnim prijevoznikom.

Dogovoreno je da će Promet u roku od 15 dana dostaviti Gradu Drnišu i Općini Ružić nacrte ugovora u kojem će se definirati sve međusobne obveze, a temeljem kojih bi predstavnička tijela trebala donijeti odluku.

Detalje oko točne satnice polazaka autobusa će biti dogovorene naknadno, vodeći računa o potrebama svih kategorija korisnika.

Za korisnke predmetne linije važna je i informacija da će Promet sve do potpisivanja sporazuma i utvrđivanja nove satnice, što će se realizirati najkasnije do druge polovice rujna, voziti redovno po važećem voznom redu.

Općina Ružić i Grad Drniš će temeljem svih prikupljenih informacija i zaključaka financijsku pomoć za subvenciju predmetne linije zatražiti i od Šibensko-kninske županije.

Komentari

Napišite komentar!

Polja označena sa * su obavezna. Vaš e-mail se neće objaviti.