Background

Smotra koja nadilazi lokalne okvire

Objavljeno: 27/07/2011

  • Novosti
  • Smotra koja nadilazi lokalne okvire
smotra-koja-nadilazi-lokalne-okvire

Međužupanijska smotra izvornog folklora, koja se u sklopu proslave blagdana sv. Ilije proroka održala na platou ispred crkve u Kljacima, opravdala je i nadmašila sva očekivanja organizatora i pučanstva. Iako su se cijeli dan smjenjivali jaki pljuskovi praćeni tučom i vjetrom, svetac zaštitnik župe Kljaci ipak je vrijednim organizatorima providio dobro vrijeme za samu feštu kad se u predvečerje kiša smirila, nebo razvedrilo i zapuhala lagana ljetna bura.

Na ukusno uređenoj i preko 120 metara četvornih velikoj pozornici deset kulturno-umjetničkih društava od Slavonije do Marine izvodilo je izvorne pjesme i plesove svoga kraja. Svi su bili nagrađeni iskrenim odobravanjem  više od tisuću okupljenih gledatelja, a stručni žiri imao je tešku zadaću izabrati najbolje među njima. U najuži izbor ušli su Etno udruga Petrovo polje i KUD-a Krešimir Šimić iz Podcrkavlja, no kako netko ipak mora pobijediti nagradu za najbolji scenski nastup odnijeli su Slavonci.

Najljepšom sudionicom smotre proglašena je Lucija Svirčić iz KUD-a Bedem iz Grebaštice, dok je za pratilju izabrana Maja Sarić iz KUD-a Ban Neorić.

Galerija fotografija

smotra-koja-nadilazi-lokalne-okviresmotra-koja-nadilazi-lokalne-okviresmotra-koja-nadilazi-lokalne-okvire
smotra-koja-nadilazi-lokalne-okviresmotra-koja-nadilazi-lokalne-okviresmotra-koja-nadilazi-lokalne-okvire

Komentari

Napišite komentar!

Polja označena sa * su obavezna. Vaš e-mail se neće objaviti.