Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Eko udruga za zaštitu izvora i jezera Općine Ružić osnovana je u rujnu 2019. godine na inicijativu nekolicine mještana žitelja Općine Ružić i zaljubljenika u prirodne ljepote lokalne sredine.
Ciljevi udruge sukladno statutu su promicanje, razvitak i zaštita izvora i jezera, te cjelokupnog prirodnog okoliša Općine Ružić.
Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi su:
Okupljanje i organiziranje građana koji imaju zajednički cilj očuvanja okoliša; promicanje i unapređivanje svijesti građana o važnosti zaštite okoliša; zaštita i održivo korištenje izvora i jezera; očuvanje posebnih vrijednosti prirodnog područja; zaštita i održivo korištenje šuma i tla; organiziranje savjetovanja, predavanja, seminara, kongresa, tribina i drugih stručnih skupova o problemima zaštite okoliša; suradnja s drugim istovrsnim i sličnim udrugama i organizacijama u inozemstvu, te svim organizacijama koje podupiru rad Udruge; ostvarivanje stručne suradnje s domaćim i inozemnim strukovnim udrugama; povremeno izdavanje publikacija s temom zaštite okoliša, sukladno posebnim propisima te druge aktivnosti koje doprinose ostvarivanju ciljeva osnivanja utvrđenih Statutom sukladno zakonu.

Predsjednik udruge je Božo Mešin, a sjedište udruge je na adresi Šimundže 1, Umljanovići, 22322 Ružić.
Kontakt podaci:
Telefon: 091/568-4908;
e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Jezero Sokolac