Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Nakon vrlo posjećenog nastupa glumice Ecije Ojdanić koja je predstavu Vla Vla Vlajland cabaret odigrala u nedjelju 25. srpnja na platou ispred crkve Svetog Ilije u Kljacima, svega stotinjak metara od kuće svojih roditelja, na prostoru naše općine i u tjednima koji nadolaze, unatoč postroženim epidemiološkim mjerama, odvijat će se zanimljiv kulturno-edukativni program.

Tako će se u subotu, 31. srpnja s početkom u 20:00 sati ispred Crkve Presvetog Otkupitelja (Mauzolej Ivana Meštrovića) održati tradicionalni koncert klasične glazbe „Ivanu Meštroviću u čast“ u izvedbi Glazbenog ansambla Hrvatsko-talijanskog društva iz Zagreba.
Na koncertu će nastupiti:
HRID MATIĆ, tenor
MARTINA KLARIĆ, sopran,
ANA BARIĆ, flauta
ROBERT PAJIĆ, klarinet
GAJ MATIĆ MAROVIĆ, glasovir

Nakon toga, dva utorka za redom, plato ispred Crkve Presvetog Otkupitelja bit će rezerviran za najmlađe.
Naime, učiteljica područne škole Gradac, gospođa Sandra Goreta, koja je završila neformalni studij pripovijedanja Udruge za promicanje stvaralaštva, kreativnog promišljanja i djelovanja djece i mladih pričom i igrom - Kreativni studio „Logos“, zabavljate će djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta spletom bajki i priča u hladovini Crkve Presvetog Otkupitelja.
Muzeji Ivana Meštrovića omogućit će djeci besplatan ulaz i razgledavanje crkve, a Općina Ružić pobrinut će se za osvježenje.
Pripovjedaonice su na rasporedu 3. i 10. kolovoza s početkom u 19:30 sati.

Zbog epidemioloških mjera na svim događanjima maksimalni broj sudionika ograničen je na 50, a organizator će osigurati i primjenu svih drugih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Radujemo se Vašem dolasku!