Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
U prezentacijskoj dvorani Kulturnog centra u Otavicama, u četvtrak 28. travnja 2022. godine, održana je završna konferencija projekta „Zaželi sretniju starost – Općina Ružić“ koji se od veljače prošle godine provodi kao druga faza projekta zapošljavanja žena „Zaželi“.
Konferenciji su, uz žene koje su sudjelovale u drugoj fazi projekta, nazočili i predstavnici partnerskih institucija - Centra za socijalnu skrb Drniš i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, stručne suradnice iz Razvojne agencija Šibensko-kninske županije, gosti iz susjedne Općine Unešić, bivši načelnik Općine Ružić Ante Pijuk, župnik župe Porođenja BDM fra Ivan čupić, predstavnici medija i drugi gosti.
Nazočnima su se obratili načelnik Općine Ružić Dalibor Durdov i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ružić i voditeljica projekta Katarina Drezga.

Durdov je u svom obraćanju zahvalio svima koji su bili uključeni u provedbu projekta na njihovu doprinosu te iznio pogled na provedeni projekt. Naglasio je njegove brojne pozitivne učinke i plodove, ali je izrazio i nezadovoljstvo činjenicom da još uvijek nema najave slijedeće faze projekta te da se zbog toga osobe iz ciljanih skupina, a osobito krajnji korisnici - starije i nemoćne osobe o kojima se skrbilo - nalaze u nezavidnom položaju jer su ostali bez skrbi koja im kontinuirano treba. Durdov je ipak izrazio nadi da će u dogledno vrijeme doći do realizacije treće faze projekta te obećao da će Općina Ružić sa svoje strane učiniti sve da se uključi u tu fazu maksimalno brzo.

Voditeljica projekta Katarina Drezga iznijela taksativne podatke o projektu vrijednom 1.775.225,00 kuna koji se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Unutar projekta je kroz period od 12 mjeseci 20 osoba ženskog spola bilo zaposleno na poslovima skrbi o 120 krajnjih korisnika.
Korisnici su osim svakodnevne skrbi dobijali i mjesečne pakete higijenskih potrepština, a zaposlnice su kroz predmetni projekt stekle i dodatne kvalifikacije. Voditeljica projekta je također zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu te izrazila nadu da će se isti uskoro nastaviti.

Nakon konferencije upriličen je prigodni domjenak za sudionike.