Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Načelnik Dalibor Durdov potpisao je u srijedu, 7. prosinca 2022. godine 988.000 kuna vrijedan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Zaželi sretniju starost - Općina Ružić - faza III".
Ugovor je na svečanosti u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani načelniku uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u prisutstvu ministra rada i mirovinskog sustava Marina Piletića i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara.
Nakon uspješno provedene prve dvije faze projekta "Zaželi", Općina Ružić aplicirala je 11. svibnja 2022. godine treću fazu projekta na otvoreni javni poziv, a nakon dugotrajne administrativne obrade, dana 6. prosinca 2022. godine donesena je odluka o dodjeli sredstava.
Projektom koji će se provoditi u sklopu treće faze projekta "Zaželi", na rok od 6 mjeseci bit će zaposleno 20 žena iz ciljanih skupina koje će skrbiti o najmanje 120 krajnjih korisnika.
Inače, faza 3 zamišljena je kao šestomjesečna prijelazna faza provedbe ovog popularnog programa te bi nakon nje trebao biti objavljen javni poziv za 4. fazu koja će trajati najmanje tri godine.
Općina Ružić u najkraćem roku će krenuti u provedbu natječaja za zapošljavanje i poziva za iskaz interesa krajnjih korisnika, a predviđeni početak rada žena iz ciljanih skupina je 1. siječnja 2023. godine.