Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr

Duhovna priprava za blagdan zaštitnice župe Gradac i Dan Općine Ružić započinje trodnevnicom od utorka 05. do četvrtka 7. rujna s početkom u 18:00 sati.
Središnje misno slavlje na sam blagdan Male Gospe započinje procesijom u 10.30 sati. Misu će predvoditi fra Ante Akrap, profesor na splitskom KBF-u .
Popodnevna sveta misa i blagoslov djece na rasporedu je u 18:00 sati, a predvodi je župnik fra Ivan Lukač.

Istog dana održat će se i pučka fešta s kulturno-zabavnim programom na igralištu Područne škole Gradac. Program će započeti nakon popodnevne svete mise kada će povorka KUD-ova krenuti ulicama Gradca od župne crkve do igrališta. U folklornom dijelu će, uz domaćine i organizatore - Etno udrugu Petrovo Polje, nastupiti: HKD Napredak iz Knina, KUD Miljevci, KUD Krenica iz Gale, HPS Složni bećari iz Čitluka, HKUD Linđo iz Neuma te MPS Zavičaj iz Pakoštana.
Nakon smotre folklora slijedi koncert skupine Sinovi Hercegovine, a unutar programa organizirana je prigodna tombola, gastro ponuda i drugi zabavni sadržaji.

Slijedećeg dana, u subotu 9. rujna, na rasporedu je sportsko-zabavni program u organizaciji ŠRD Čikola Ružić. Tog dana na igralištu područne škole Gradac održat će se završnica malonogometnog turnira povodom Dana Općine i blagdana Male Gospe. Osim utakmica za treće mjesto i finalne utakmice, odigrat će se i atraktivna revijalna utakmica između veterana Zagore i ekipe domaćina - ŠRD Čikola Ružić.
I za tu večer je organizira se bogat zabavni program s tombolom i atraktivnim nagradama, a za kraj programa nazočne će zabavljati triljski bend Ozon.
Inače, na ovogodišnjem turniru sudjeluju 23. ekipe, a utakmice se igraju u dane vikenda slijedeća dva tjedna. Polufinalne utakmice su na rasporedu 3. rujna.

Ulaz na sva događanja je slobodan.