Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
U petak, 1. travnja započeo je Popis stanovništva 2011.
Popis će se odvijati svakodnevno, uključujući i vikende, od 01. do 28. travnja.
Popisom stanovništva 2011., uz "sandardne" podatke o obrazovanju, imovini, prihodima, izvorima egzistencije, stambenim uvjetima i slično, obuhvaćeni su i osobni podaci poput OIB-a, naravi bračne ili izvanbračne zajednice, vjerske pripadnosti, ali i informatičke pismenosti.

Pitanje koje će zasigurno izazvati polemike među lokalnim stanovništvom odnosi se na povratak prognanika nakon Domovinskog rata. Naime, nakon pitanja "Živi li osoba neprekidno od rođenja u mjestu popisa?" slijede pitanja: "Odakle se osoba doselila, koje godine i zbog čega?"
Struka zacijelo zna s kojeg je razloga pitanja konstruirala baš ovako, no teško se oteti dojmu da ćemo zboga ovakve konstrukcije svi mi povratnici na rodna ognjišta nakon Domovinskog rata ispasti de facto – doseljenici.

Inače, odaziv popisu je obavezan uz zaprijećenu novčanu kaznu do 800 kuna za one koji popisivače ne bi pustili u kuću ili bi dali krive i nepotpune podatke.
Svaki popisivač ima i ovjeren idntifikacijski listić koji možete zatražiti na uvid. U slučaju da vas popisivači ne pronađu kod kuće ostavit će Vam obavijest o ponovnom posjetu.
Osobni podaci prikupljeni Popisom službena su tajna i koristit će se isključivo za statističke svrhe kako je i propisano Zakonom o Popisu 2011. i Zakonom o službenoj statistici.