Put kroz Gradac 25, 22322 Ružić | Telefon: 022/872-811 E-mail: opcina-ruzic@si.t-com.hr
Međunarodna kulturna manifestacija "Dani kršćanske kulture" i ove godine nastavlja tradiciju započetu 2005. godine. Bogat kulturni i duhovni program u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku kroz jedanaest dana manifestacije promicat će i ukazivati na ona djela, autore i događaje na kojima je izgrađena europska kultura i na čijim temeljima stoji i hrvatska kulturna baština.

Program u kompleksu Crkve Presvetog Otkupitelja – Muzoleju Ivana Meštrovića na rasporedu je u nedjelju, 17. ožujka.

Manifestacija započinje u 10.30 sati Križnim putem s pučkim pjevanjem koji će predvoditi župnik župe Gradac, fra Jozo Jukić, a uz pratnju vjernika u autentičnim narodnim nošnjama – članovima Etno udruge Petrovo Polje i KUD-a Sveti Ilija Kljaci. Povorka kreće od podnožja Glavice pa do njenog vrha na kojemu se nalazi Crkva Presvetog Otkupitelja, gdje će se potom služiti središnja župna sveta Misa.

U 12.00 sati na rasporedu projekcija filma "Fundus 60" redateljice Ivane Zaninović. Film je snimljen povodom 50. obljetnice smrti slavnog kipara Ivana Meštrovića i prati njegov život i djelo kroz funduse Galerije Meštrović, Meštrovićevih Crikvina - Kaštilca u Splitu, Atelijera Meštrović u Zagrebu i Crkve Presvetog Otkupitelja.

U 12. 30 sati započinje korizmeni koncert pjevačkog zbora Neuma iz Drniša "Stala plačuć' tužna Mati".

Ulaz na sve točke manifestacije je slobodan.